Inici / Programa Aptitude

Programa Aptitude

 

El projecte APTITUDE tal com indica el seu acrònim pretén “Actuar per a la Prevenció Transpirenca de la Dependència en les persones grans” en el marc de la Unió Europea del 2018 al 2020. Andorra hi participa conjuntament amb França (Occitania) i Espanya (Catalunya i Navarra) i s’emmarca dins dels projectes POCTEFA 2014-2020 (Programa operatiu de cooperació transfronterera Espanya-França- Andorra). El desenvolupament d’aquest programa representa una oportunitat d’alt valor afegit per Andorra, que pretén implementar a la zona transfronterera dels Pirineus, mesures de prevenció de la discapacitat per tal de prevenir la pèrdua d’autonomia en les persones grans.

El projecte APTITUDE té com a objectiu revertir la fragilitat en els majors de 65 anys, per tal de retardar la seva dependència i/o institucionalització mitjançant diferents intervencions relacionades fonamentalment amb l’exercici físic i els hàbits nutricionals, així com la formació, la investigació i la innovació en el camp de la geriatria.

El SAAS és el soci del projecte per part d’Andorra i compta amb un conjunt de coordinadors que inclouen, entre d’altres, representants de l’esfera política, tant a nivell de l’administració central com de la local (Ministeri de Salut, Ministeri d'afers socials justícia i interior i Comuns), representants d’associacions (Federació de la gent gran i Associació d’Alzheimer) i de la comunicació (RTVA). A partir del grup de coordinadors i altres associats (institucions, col·legis professionals, universitat d’Andorra, etc.) es desplega un equip operatiu per tot el Principat de més de 80 professionals de diferents àmbits de la societat (salut, social, associatiu, etc.) que té com encàrrec dur a terme accions de prevenció de la dependència en el territori.

L’adreça de contacte és: aptitude@andorra.ad

 

LLANÇAMENT EQUIP OPERATIU APTITUDE:

  PRESENTACIÓ EQUIP OPERATIU 

  PRESENTACIÓ DRA. EVA HERAS 

  PRESENTACIÓ DRA. SOTO

 

REUNIONS EQUIP OPERATIU APTITUDE:

  2a Reunió Equip operatiu 20/03/2019

SEGON WORKSHOP APTITUDE FOTOGRAFIES:

 

Tercer Workshop APTITUDE Pamplona: