Inici / Unitats assistencials / Hospital Nostra Senyora de Meritxell / Treball social

Treball social

Treball social

El treball social hospitalari és un servei especialitzat que atén una població que té per denominador comú la malaltia i les conseqüències que d'ella se'n poden derivar, realitzant atenció personalitzada dirigida al pacient i/o a la seva família, amb la finalitat de que la persona pugui afrontar, en millors condicions la seva situació actual. 

El/la treballador/a social valora les circumstàncies socials, laborals, culturals, econòmiques, familiars i d'entorn que incideixen en la situació sanitària, realitzant un diagnòstic social i intervenint a partir d’una metodologia de treball, per tal de donar una resposta global a les necessitats del pacient.

Atenem a persones ingressades a diferents serveis de l'hospital i al Centre Sociosanitari El Cedre, així com a persones ateses en altres serveis ambulatoris (Urgències, Rehabilitació, Hospital de Dia, Consultes Mèdiques, Diàlisis, Centre de Salut Mental i Unitat de Conductes Addictives).

 

Procediment que cal seguir per avisar al treballador social

Quan l'equip assistencial detecta una problemàtica social, s'ha de comunicar la situació del cas al treballador social el més aviat possible.

Com s'ha d'avisar al treballador social per a que intervingui:

  • Si esteu ingressat, podeu demanar-ho a través del servei d'infermeria.
  • Si sou usuari d'un servei ambulatori, o voleu fer alguna consulta relacionada en l'àmbit de l'hospital, cal que demaneu hora de visita al personal administratiu de consultes externes; telèfon 871 100, l'horari de visites es de 15 hores a 17 hores.
  • Si sou usuari/ària del Centre de Salut Mental o de la Unitat de Conductes Addictives (UCA), el treballador social us atendrà com a integrant de l'equip assistencial en el mateix servei.