Inici / Programes assistencials / Programa maternoinfantil

Programa Maternoinfantil

El Programa maternoinfantil (PMI) té com a objectiu l'atenció a la dona en edat fèrtil i inclou l'atenció a les dones embarassades, la cura de la mare i el nadó en el postpart immediat i el suport continuat a la nova família.

El PMI compta amb els serveis d'una llevadora, que combina l'atenció primària i l'atenció hospitalària.

Llevadores

La llevadora d'aquest programa fa les visites de puerperi de les mares primípares a domicili i inicia el Programa del nen sa, que després es continua als diferents centres de salut i d'atenció primària. En el cas de les mares multípares que ho requereixen o que ho han sol·licitat, es visiten a domicili o al centre d'atenció primària de la seva parròquia. Si no, se'ls fa una trucada telefònica, en la qual poden expressar els seus dubtes o preocupacions i rebre informació pertinent.

Aquest programa també inclou els tallers de preparació al part, que són impartits per la mateixa llevadora d'atenció primària. A més de servir com a eina d'educació sanitària, aquests tallers també permeten un primer contacte amb les dones embarassades i les seves parelles, com també la preparació de les seves històries clíniques, de manera que es faciliti tot el procés administratiu del part.

Contacta amb la llevadora del Centre d’Atenció Primària de la teva parròquia.

Programa Maternoinfantil