Inici / Unitats assistencials / Servei d'Envelliment i Salut / Presentació

Presentació

.

El servei d’Envelliment i Salut té com a missió gestionar les activitats relacionades amb l’assistència geriàtrica per tal de proveir serveis de salut a les persones ancianes d’Andorra en l’àmbit hospitalari, domicili, atenció primària, i sociosanitari.

Cada cop vivim més anys i envellim en millors condicions de salut, però la vellesa, com les altres etapes de la vida, té la seva problemàtica mèdica i social i requereix uns serveis d'atenció especialitzats.

El servei d'Envelliment i Salut és fruit del context actual, on l'especialitat de Geriatria per coneixement, capacitat i experiència pot i ha d'exercir un paper fonamental en aquest canvi organitzatiu per donar resposta a les necessitats derivades de l'envelliment poblacional. La finalitat de la Geriatria és intentar restaurar la salut, i mantenir o millorar el grau més gran d'independència física i mental per limitar el deteriorament funcional, determinant bàsic de la qualitat de vida i principal predictor de dependència, mortalitat, institucionalització i consum de recursos sanitaris i socials en l'ancià.

Amb el servei col·laboren prefessionals multidisciplinars.