Inici / Unitats assistencials / Servei d'Envelliment i Salut / Informació assistencial

Informació assistencial

Ortogeriatria

El servei d’Envelliment i Salut en col·laboració amb el servei de Traumatologia han posat en marxa una unitat d’Ortogeriatria per a millorar el procés d’atenció dels ancians que ingressen per patologia ortopèdica aguda (habitualment fractura de maluc).
 

Ubicació: - 3a planta (secció de Traumatologia) - Hospital Nostra Senyora de Meritxell - Av/Fiter i Rossell 13, Escaldes- Engordany
 

Equip Consultor d’Atenció Geriàtrica

L’equip consultor d’atenció geriàtrica dona un suport especialitzat en el maneig del pacient geriàtric als diferents serveis mèdics i quirúrgics de l’hospital. Realitza avaluacions geriàtriques integrals i orienta el recurs a l’alta dels pacients ingressats a l'hospital en serveis mèdics, quirúrgics o urgències.
 

Convalescència

La Unitat de Convalescència atén a pacients amb malalties de base que necessiten una recuperació funcional després de patir un procés quirúrgic, traumatològic o mèdic, prèviament tractat en una fase aguda. L’objectiu principal d’aquesta unitat és aconseguir que el pacient assoleixi el nivell òptim físic, funcional i mental que li permeti reincorporar-se al seu entorn social habitual.
 

Díptic Unitat de Convalescència en PDF

 

Ubicació:
- 5a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa Coloma
 

Subaguts

Recurs alternatiu a l’hospitalització convencional oferint un sistema d’atenció específica i àgil al pacient geriàtric descompensat que acudeix als serveis d’urgències o bé és detectat des d’atenció primària.
 

Díptic unitat de subaguts en PDF

Ubicació:
- 4a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa Coloma

Psicogeriatria d’aguts

Unitat destinada a l'atenció de persones grans que pateixen trastorns mentals orgànics (demència) i que requereixen un tractament subagut per presentar símptomes greus i / o alteracions conductuals importants, deguts a la malaltia de base o malalties intercurrents, que no poden ser atesos en el seu medi habitual (domicili o residència).
 

Díptic Unitat Psicogeriatria d'aguts en PDF

Ubicació:
- 4a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa Coloma
 

Hospitalització a domicili

L'hospitalització a domicili del servei Envelliment i Salut ha de permetre que persones majors de seixanta-cinc anys fràgils, amb comorbiditat clínica i/o síndromes geriàtrics que presentin una descompensació aguda sigui per procés infecciós, inflamatori o altre, puguin rebre un tractament integral a casa, sense haver d'estar aïllats de la seva família, reduint el risc d'infeccions intrahospitalàries i evitant els reingressos a l'hospital d'aguts.
 

Díptic Hospitalització Domiciliària
 

Atenció pacient pal·liatiu geriàtric a domicili

Equip de suport al metge de capçalera per a pacients geriàtrics complexos en situació de maneig pal·liatiu i en situació de final de vida per causes múltiples que necessitin una valoració i un maneig especialitzat a domicili.
 

Consultes externes

Les consultes externes busquen prestar assistència als pacients que no necessiten hospitalització i estan ubicades a la Clínica Meritxell.

- Consulta d’Avaluació Geriàtrica Integral

- Consulta de demència

Grups d'estimulació cognitiva:


- Consulta de Fragilitat i Caigudes
- Consulta d’Oncogeriatria
 

Pal·liatius geriàtrics no oncològics

El servei de pal·liatius geriàtrics no oncològics té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels pacients amb síndromes geriàtrics majors de 65 anys que pateixen malalties avançades o terminals, així com donar suport a les seves famílies. Aquest dispositiu està dissenyat per satisfer les seves necessitats específiques, tenint en compte les seves limitacions físiques i cognitives que són habituals en aquest col·lectiu.