Inici / Unitats assistencials / Servei d'Envelliment i Salut / Informació assistencial

Informació assistencial

Unitat d’Ortogeriatria


El servei d’Envelliment i Salut en col·laboració amb el servei de Traumatologia han posat en marxa una unitat d’Ortogeriatria per a millorar el procés d’atenció dels ancians que ingressen per patologia ortopèdica aguda (habitualment fractura de maluc).
 

Ubicació:
- 3a planta (secció de Traumatologia)
- Hospital Nostra Senyora de Meritxell
- Av/Fiter i Rossell 13, Escaldes- EngordanyEquip Consultor d’Atenció Geriàtrica


L’equip consultor d’atenció geriàtrica dona un suport especialitzat en el maneig del pacient geriàtric als diferents serveis mèdics i quirúrgics de l’hospital. Realitza avaluacions geriàtriques integrals i orienta el recurs a l’alta dels pacients ingressats a l'hospital en serveis mèdics, quirúrgics o urgències.


Unitat de Convalescència


La Unitat de Convalescència atén a pacients amb malalties de base que necessiten una recuperació funcional després de patir un procés quirúrgic, traumatològic o mèdic, prèviament tractat en una fase aguda.
L’objectiu principal d’aquesta unitat és aconseguir que el pacient assoleixi el nivell òptim físic, funcional i mental que li permeti reincorporar-se al seu entorn social habitual.

Díptic Unitat de Convalescència en PDF

 


Ubicació:
- 5a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa ColomaUnitat de Subaguts


Recurs alternatiu a l’hospitalització convencional oferint un sistema d’atenció específica i àgil al pacient geriàtric descompensat que acudeix als serveis d’urgències o bé és detectat des d’atenció primària.

Díptic unitat de subaguts en PDF


Ubicació:
- 4a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa Coloma
 

Unitat de Psicogeriatria d’aguts


Unitat destinada a l'atenció de persones grans que pateixen trastorns mentals orgànics (demència) i que requereixen un tractament subagut per presentar símptomes greus i / o alteracions conductuals importants, deguts a la malaltia de base o malalties intercurrents, que no poden ser atesos en el seu medi habitual (domicili o residència).

Díptic Unitat Psicogeriatria d'aguts en PDF


Ubicació:
- 4a planta hospitalària - Cedre.
- C/ Mossèn Lluís Pujol 18. Santa Coloma
 

Hospitalització a domicili


L'hospitalització a domicili del servei Envelliment i Salut ha de permetre que persones majors de seixanta-cinc anys fràgils, amb comorbiditat clínica i/o síndromes geriàtrics que presentin una descompensació aguda sigui per procés infecciós, inflamatori o altre, puguin rebre un tractament integral a casa, sense haver d'estar aïllats de la seva família, reduint el risc d'infeccions intrahospitalàries i evitant els reingressos a l'hospital d'aguts.

Díptic Hospitalització Domiciliària
 

Atenció pacient pal·liatiu geriàtric a domicili


Equip de suport al metge de capçalera per a pacients geriàtrics complexos en situació de maneig pal·liatiu i en situació de final de vida per causes múltiples que necessitin una valoració i un maneig especialitzat a domicili.
 

Consultes externes


Les consultes externes busquen prestar assistència als pacients que no necessiten hospitalització i estan ubicades a la Clínica Meritxell.
- Consulta d’Avaluació Geriàtrica Integral
- Consulta de demència
- Consulta de Fragilitat i Caigudes
- Consulta d’Oncogeriatria