Inici / el saas/ la missió

Missió del SAAS

La missió del SAAS és merèixer la confiança de tota la població d'Andorra com a prestadors d'un servei sanitari públic, satisfent les necessitats assistencials, tant bàsiques com d'especialitat, vetllant per assegurar la màxima qualitat del servei, optimitzant els recursos humans i econòmics disponibles, i potenciant el desenvolupament professional de tothom que hi treballa.

La missió del SAAS

 

Recull històric

L'any 1971 es va obrir la Clínica Verge de Meritxell, com únic hospital públic del Principat d'Andorra. Amb anterioritat només es disposava al país d'una petita clínica privada al centre d'Andorra la Vella.

 

L'any 1977 es va inaugurar la Clínica Santa Coloma, funcionant a partir d'aleshores les dues clíniques en paral·lel, assumit serveis diferents.

 

L'any 1986, es va crear el SAAS com a entitat parapública que assumia la gestió de tots els estaments sanitaris públics, entre els quals les dues clíniques.

 

L'any 1989, es va obrir el primer Centre de Salut d'Andorra, concretament a la parròquia de La Massana.

 

Finalment, l'any 1994, s'inaugurava l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, assumint tots els serveis de les dues clíniques. La Clínica Santa Coloma es va tancar i en l'edifici de la Clínica Verge de Meritxell han queda ubicats les consultes externes, la Direcció General i altres serveis del SAAS.