Inici / Noticies / Seguiment pacients postCOVID-10

Seguiment pacients postCOVID-10

Seguiment pacients postCOVID-10 divendres, 30 d’abril 2021

El Dr. Antoni Margarit, Cap del Servei de Cures Intensives, i la Dra.Esther Pagès Bolíbar, Metge especialista en Rehabilitació han explicat a la sessió clínia les seqüeles en pacients COVID19 ingressats a la Unitat de Cures Intensives d’ Andorra.
Entre els resultats preliminars trobem quye el 81% de les persones que agafa la COVID-19 té símptomes lleus, un 14% presenta un quadre clínic greu que requereix hospitalització i suport d'oxigen i un 5% presenta malaltia crítica amb ingrés a la unitat de cures intensives.
Des del Servei de Rehabilitació del SAAS s'ha desenvolupat un programa de Rehabilitació, adaptat a la fase i gravetat de la malaltia de cada pacient.
El Dr.Margarit ha explicat que entre els efectes postCovid- 19 afecten a la funció cognitiva, psiquiàtrica o física nova o que empitjora després d’una malaltia critica. Entre les manifestacions clíniques trobem falta de son, ansietat, depressió, estres post-traumàtic, quadriparesia/plegia, i dificultat weanning. També ha explicat que pel que fa a la durada hi ha una important milloria entre els 6 i els 12 mesos.