Inici / Noticies / Sarcopènia i fragilitat

Sarcopènia i fragilitat

Sarcopènia i fragilitat dimecres, 29 de novembre 2017


El Dr. Javier Afonso, Metge adjunt de Geriatria i Cures Pal·liatives a Badalona Serveis Assistencial (BSA) i Responsable de l'Equip d'Atenció Residèncial - Unitat d'Hospitalització Residèncial, i la Dra. Georgina Ramírez, Metge adjunt de Geriatria i Cures Pal·liatives a Badalona Servei Assistencials, BSA de la Unitat de Convalescència Mèdico-Quirúrgica, han protagnitzat la segona sessió del Cicle de conferència Actualització en geriatria.

El Dr.Afonso ha explicat que per reduir la fragilitat en les persones grans cal actuar sobre el seu principal factor de risc; la inactivitat, un element nuclear en sel desenvolupament de la fragilitat. Les intervencions centrades en l'activitat física han demostrat la seva eficàcia en retardar o revertir la fragilitat, millorar l'estat congnitiu i fomentar el benestar emocional i social.

La Dra. Ramírez ha parlat de la Sarcopènia que és una si´ndrome que es caracteritza per una pèrdua gradual i generalizatda de la massa muscular esquelètica i la força amb risc de presentar resultats adversos com ara discapacitat fi´sica, empitjorament de la qualitat de vida i mortalitat.