Inici / Noticies / Cervicalgia i correcció postural. Resultat de l'estudi en personal d'infermeria del SAAS

Cervicalgia i correcció postural. Resultat de l'estudi en personal d'infermeria del SAAS

Cervicalgia i correcció postural. Resultat de l'estudi en personal d'infermeria del SAAS dimecres, 09 de març 2022

Els trastorns musculoesquelètics són una de les principals causes de discapacitat a tot el món. La prevalença de símptomes cervicals en la població general oscil·la entre el 10% i el 15%, essent més prevalença en les dones i, en particular, entre professionals de la salut.

Entre els diferents enfocaments terapèutics de la cervicàlgia, l'exercici està recolzat per l'evidència científica més sòlida i es considera el gold standard. Les guies clíniques inclouen a més de l'exercici la millora del control i la consciència postural, així com l'avaluació de factors psicosocials. Per això, per tractar el dolor cervical, és imprescindible incloure a més de l'exercici la modificació de la postura.

Hi ha molts dispositius dissenyats per millorar la postura que funcionen portant les espatlles cap enrere i provocant desalineacions sagitals compensatòries, com una inclinació del cap endavant i un abdomen pèndol. La nova peça (Posture Plus Force®) es diferencia d'altres productes existents perquè millora la contracció abdominal i la propiocepció entre les escàpules, actuant com un recordatori funcional.

Es va dissenyar un estudi creuat aleatoritzat amb dues intervencions seqüencials de 3 mesos 1) fer servir la peça Posture Plus Force® de 2 a 4 hores al dia o 2) practicar exercicis d'estirament i enfortiment a les àrees cervical i dorsal durant 20 minuts al dia. Les participants es van assignar a l'atzar per determinar l'ordre del tractament (exercici o Posture Plus Force®), amb un temps de rentat de 3 mesos entre els dos tractaments.

L’ objectiu de l’estudi ha estat comparar l'ús de Posture Plus Force® amb l'exercici a la reducció del dolor cervical inespecífic en dones que treballen en l'àmbit sanitari.

Tant la peça postural com l'exercici van mostrar efectes positius significatius en les mesures de resultat funcionals i psicològiques. Les dones que feien servir Posture Plus Force® van requerir menys analgèsics i/o antiinflamatoris orals que aquelles que van realitzar exercici. De manera important, l'adherència va ser més gran amb Posture Plus Force® que amb l'exercici. A més compliment terapèutic, menor tractament farmacològic.

En conclusió, les participants troben la prenda més beneficiosa respecte a la reducció del dolor i portar-la requereix menys esforç que fer els exercicis. Aquest estudi s’ha publicat al 2021 a la revista científica Spine.