Inici / Noticies / Artroscòpia de mà i canell

Artroscòpia de mà i canell

Artroscòpia de mà i canell dimecres, 10 de març 2021

La Dra. Jessica Bravo i la Dra. Laura Velasco, Metges especialistes en Traumatologia i Cirurgia ortopèdica del SAAS, han explicat en sessió clínica els avenços en el tractament de la patologia osteoarticular de mà i canell i de la utilització de l'artroscòpia. Les doctores han destacat que és important introduir l’artroscòpia de canell a la pràctica habitual perquè és un procediment mínimament invasiu que ens permetrà la visualització de totes les estructures anatòmiques del canell. Es tracta de la tècnica gold estandard en el diagnòstic de lesions intraarticulars de canell. Cal tenir en compte que el canell és una articulació petita amb ossos petits i lligaments encara més petits. Gràcies a l'artroscòpia podem valorar lesions cartilaginoses, lligamentoses o esgraons articulars que mitjançant altres mètodes són molt difícils de veure.
L’artroscòpia permet tractar pràcticament la totalitat de lesions i fractures del canell, associant l’avantatge que té  una mobilitat precoç. 
És una tècnica que permet una corva d’aprenentatge progressiva, essent sencilla en procediments com l’exèresi de ganglions i el tractament de fractures de radi distal.